ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Yamanevler Mh. Alemdağ Cad. No 163 A /Ümraniye
Vizyon
İçgörü sahibi, bireysel özelliklerinin, yetenek ve ihtiyaçlarının farkında, özgüvene sahip, yaşam becerilerinde yeterli, toplum hayatına uyumlu bireylerin meydana getirdiği sağlıklı bir toplumun oluşumuna destek olmak.
Misyon
Duygusal ve ruhsal açıdan sağlıklı bireylerin yetişebilmesi için gerekli davranış modelleri geliştirebilmelerinde, ebeveyn ve öğretmenlere destek olmak, bilinçli ana-baba olmaları yolunda onlara rehberlik hizmeti vermek. Farklı gelişen çocukların var olan kapasitelerini ortaya çıkarmaları ve sosyalleşmeleri amacıyla gerekli eğitim-öğretim alanlarına yönlendirmelerini sağlamak. Yetenek ve ihtiyaçlarını fark etmeleri ve var olan yeteneklerini en üst düzeyde kullanmaları hususunda öğrencilere destek olmak. Etkili ders çalışma becerilerini kazanmalarını sağlamak. Mesleki yönlendirme, mesleki alanlar ve çalışma alanları konusunda öğrencileri bilinçlendirmek. Öğrencilerin gerekli yaşam becerilerini geliştirmelerini ve travmatik yaşantılara karşı direnç kazanmalarını sağlamak.
Doğalgaz(Kombi)
Ulaşım
ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METROSU İLE YAMANEVLER YA DA ÇARŞI İSTASYONU KURUMUMUZDAN GEÇEN OTOBÜS HATLARI : 131Ü - 131 - 131T - 9ÜD - 131A - 9Ü - 14 - 522 - 11V - 131TD - 131B - 131H - 131C -
Yerleşim Yeri
Ümraniye İlçesi Yüz Ölçümü: 4.538 Hektar. 2019 tüik sayımına göre nüfusu 710,280.
istanbul ilçe merkezinde yer almaktadır.