İSTANBUL / ÜMRANİYE - ÜMRANİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Kas

Genel müdürlüğümüz resmî Twitter hesabından tüm duyuru ve haberlere ulaşabilirsiniz.

MEB ORGM (@MebOrgm) adlı kişiye göz at: https://twitter.com/MebOrgm?s=08

MEB ORGM (@MebOrgm) | Twitter The latest Tweets from MEB ORGM (@MebOrgm). Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü. Emniyet, Yenimahalle twitter.com

Ekm

30-31 Ekim 2018 AYKEF (Anadolu Yakası Kariyer ve Eğitim Fuarı) kapsamında 36 stand kurulacak olup devlet ve vakıf üniversiteleri  ile çeşitli eğitim kaynak ve olanakları sunan çeşitli kurumlar lise öğrencileriyle buluşturulacaktır. Ayrıca 2 gün boyunca 10 uzman konuşmacı tarafından yüksek öğretim kariyer planlaması / sınava hazırlık süreci konularında seminerler verilecektir.

Ekm

Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, okul Rehberlik Servisi çalışmalarındaki vaka deneyim, bilgi ve paylaşımlarını arttırmak amacıyla “Vaka Paylaşım Grupları” düzenlenecektir.  07 Kasım 2018 tarihinde Şehit Erol OLÇOK Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde, 09:30 – 15:00 saatleri arasında yapılması planlanmaktadır. Grup sayısı 12 ile sınırlandırılacaktır.

30 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilir.

Ekm

Rehber Öğretmenlerin okullarda Drama derslerinde görev alabileceği ile ilgili görüş yazısı

İlçe Koordinasyon Kurulları ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının Dikkatine,
    Bilindiği üzere öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri için 2-13 Temmuz 2018 tarihleri arasında tercihleri alınacaktır. Tercih danışmanlığı komisyonlarında hizmet sunulan her öğrenci için hizmet sunan öğretmen tarafından; MEBBİS’te bulunan e-Rehberlik modülündeki “Öğretmen İşlemleri” sekmesinde yer alan Tercih Danışmanlığı Öğrenci Kayıt sayfasına girilerek öğrenci bilgileri sisteme işlenecektir. Veri girişi sırasında öğrencinin TC Kimlik Numarası kullanılacak olup girişler hizmet verilen gün içerisinde yapılacaktır.

Ortaöğretim Kurumlarına Geçişte Tercih Danışmanlığı sürecinde y

Haz

İlçemizde Ortaöğretşime Geçiş tercih komisyonları kurulmuştur. Tercihler konusunda yardım almak isteyen veli ve öğrencilerimiz listede belirtilen merkezlerden hizmet alabilirler.

May

özel eğitim içerikleri güncellendi

May

2018-2019 eğitim öğretim yılı okul rehberlik programlarının hazırlanmasında kullanılmak üzere okul öncesi (öğretmen-veli formu), ilkokul (öğrenci-veli-öğretmen formu), ortaokul (öğrenci-veli-öğretmen formu) ve lise (öğrenci-veli-öğretmen formu) kademeleri için hazırlanan Öğrencilerin Rehberlik İhtiyaçlarının Belirlenmesi Anket Formları ve sonuç çizelgelerine http://orgm.meb.gov.tr/ web sitesinden Rehberlik Hizmetleri-Rehberlik Hizmetlerinde Kullanılan Formlar sekmesinde yayınlanmıştır.

Anketlerin uygulanması sürecindeki iş ve işlemlerin anket ve sonuç çizelgesi yönergeleri doğrultusunda yapılması önem taşımaktadır. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarda, rehberlik öğretmeninin anketlerin uygulanması ile ilgili görevleri, rehberlik hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcısı tarafından yerine getirilmelidir.