Betül ERSOY - Özel Eğitim Öğretmeni

Betül ERSOY-   Özel Eğitim Uzmanı

2000 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesinden mezun olmuştur.2010-T.C.Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi  Yüksek lisans –Onur Derecesi Belgesi ile tamamlamıştır.Evli ve bir çocuk annesidir.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Formatörü’dür. 2001 yılından itibaren farklı tür ve kademelerdeki Eğitim Kurumlarında ve Rehberlik Araştırma Merkezlerinde Özel Eğitim Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Avrupa Birliği Erasmus Plus K101 Projesi kapsamında Çekoslavakya / Prag’da ‘Special needs children-(Özel ihtiyaçları olan çocuklar) için Uluslararası Sertifikalı eğitim almıştır.Milli Eğitim Bakanlığı ‘ Özel Öğrenme Güçlüğü’ alanında çocuklarımız için erken okuryazarlık, matematik, dil gelişimini desteklemeyi amaçlayan Bakanlık ve TÜBİTAK ortak  projesinde yer almıştır.Proje kapsamında yapılan ‘EĞLENMECE ÖĞRENMECE’ isimli Okul Öncesi Setinin  yazarlarındandır. 2018 yılında İlk Öğretmen Akademsi Disleksi Atölyesinde Uzman olarak Eğitim vermiştir.Özgül Öğrenme Bozukluğu (Disleksi) ve Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu  olan öğrencilerin akademik  ve zihinsel değerlendirilmesi, destek verilmesi , kitap -materyal  ve etkinlik  geliştirilmesi alanlarında çalışmaktadır. Marmara İlköğretime Hazır  Oluş  Testi Eğitimi Sertifikası,Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası Uygulayıcı Sertifikası,Ankara Disleksi Derneği Disleksi Eğitici Eğitimi Sertifikası,Pass Müdahale Proğramı ,Akademi Disleksi Türkçe Prep Uygulayıcı Sertifikası,Denizli Disleksi Derneği Disleksi Eğitmenliği ve Okuma-Yazma Eğitimi Sertifikası eğitimlerini almıştır.Okul Öncesi Çağdaki Çocukları Değerlendirmede Kullanılan Test Eğitimleri ;‘Agte, Frostig, Gesell ,Goodenoug  Harris Bir İnsan Çiz ,Bender-Gestalt Görsel Motor Algılama,Metropolitan Okul Olgunluğu ‘ testlerini uygulamaktadır.