Efsane ÖZTÜRK - Psikolojik Danışman

Efsane ÖZTÜRK – Uzman Psikolojik Danışman

2013’te Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Hollanda Katholieke Pabo Zwolle’da Pedagoji eğitimi almış ve 2014 yılında Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise 2017 yılında Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Çocuk – Ergen Alt Dalı’nda tamamlamıştır.

2014-2017 yılları arasında ortaokul ve lise kademelerinde psikolojik danışman olarak görev yapmıştır. 2017 yılından itibaren Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri bölümünde çocuk, ergen ve ebeveynlere yönelik psikolojik danışma hizmetlerini yürütmektedir. Aynı zamanda öğretmen ve veli seminerleri, hizmetiçi eğitimler ve mesleki organizasyonlar düzenlemektedir. Çalışmalarında dinamik yönelimli psikoterapi, deneyimsel oyun terapisi, Rorschach, CAT ve TAT testlerinden yararlanmaktadır. Çocuk kitaplarına olan özel ilgisinden ve kitapların terapi sürecine sağladığı faydadan yola çıkarak ebeveynlere çocuk kitabı seçimi konusunda destek olmak amacıyla sosyal medyada ve çeşitli dergilerde kitap paylaşımları yapmaktadır.