Gülay KALKAN YENİ - PDR Hizmetleri Bölüm Başkanı

Gülay KALKAN YENİ

Uzman Psikolojik Danışman

Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim dalından 2007 yılında mezun olmuş, 2011 yılında ise İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans programını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünde doktora öğrencisidir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2008 yılından beri ilkokuldan lise kademesine kadar farklı okul ve kurumlarda psikolojik danışman olarak, bunun yanı sıra İstanbul Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Bürosu’nda proje uzmanı olarak görev yapmıştır. Halen Ümraniye Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde; Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanlığı görevine devam etmektedir. Bireysel ve grupla psikolojik danışma, aile rehberliği, öğretmen ve veli seminerleri, hizmetiçi eğitimler ve mesleki organizasyonlar düzenlemektedir. ASİS Zeka testi uygulayıcısıdır. Özel eğitim ve rehberlik alanında yerel, ulusal ve uluslararası projelerde çeşitli görevlerde bulunmuş, ulusal ve uluslararası dergilerde akademik makaleler yazmış; kitap bölümü ve kitap yazarlığı yapmıştır.